Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Aanmelden

Aanmelden

Aanmeldperiode:
De selectieprocedure wordt vanaf heden per klas gedaan. Bij de KLM Flight Academy zijn er op dit moment 3 startmomenten per jaar; april, augustus/september en november/december. Indien hier veranderingen in zijn dan worden deze op de website vermeld. Afhankelijk het moment waarop je beschikbaar bent om te starten met de opleiding tot verkeersvlieger, kun je je inschrijven voor de selectieprocedure. Nu is het mogelijk om je aan te melden voor de klas van augustus/ september 2020. Aanmelden voor deze klas is mogelijk tot en met 31 januari 2020.

Toelatingseisen
Het is belangrijk dat je voldoet aan de gestelde eisen, anders kunnen we je aanmelding niet in behandeling nemen. Lees de toelatingseisen dus nog eens goed door!

Voorselectie
Nadat de betreffende inschrijfperiode is beëindigd vindt er een voorselectie plaats. Alle kandidaten die aan de toelatingseisen voldoen kunnen zich aanmelden. De kandidaten die op basis van vooropleiding en vakkenpakket de grootste kans maken de selectie succesvol te doorlopen worden uitgenodigd  voor de selectieprocedure. Mocht je niet tot deze groep behoren, dan houdt de selectieprocedure helaas op. Meer informatie over de voorselectie.

Kosten
De eigen bijdrage voor de kosten van de selectie ( €175,-)  moet voorafgaand aan de selectie worden betaald (wanneer je na de voorselectie voor de selectie wordt uitgenodigd). Wanneer deze betaling is voldaan wordt de selectie daadwerkelijk gestart.

Als je de eerste selectieronde (Psychologisch Onderzoek 1 – PO1) positief doorloopt word je gevraagd relevante documenten, zoals gewaarmerkte cijferlijsten en diploma’s op te sturen.

Herkansing
Ben je gedurende het VWO examenjaar of tijdens het eerste jaar van je HBO/ WO opleiding uitgevallen tijdens de selectieprocedure (ongeacht in welke fase)? Dan kun je het tijdens het laatste jaar van je HBO of WO opleiding opnieuw proberen. Ben je naar aanleiding van de voorselectie niet uitgenodigd, maar voldoe je wel aan de minimale eisen, dan staat het je vrij om je in een volgende selectie-periode weer in te schrijven.

Aanmelden
Via de onderstaande link kun je het aanmeldformulier digitaal invullen. Let hierbij goed op dat je alle vragen beantwoord en laat iemand anders je aanmelding controleren!