Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Aanmelden

Aanmelden selectie weer mogelijk!

De KLM Flight Academy opent haar selectieprocedure weer voor nieuwe kandidaten! Vanwege het grote aantal aanmeldingen en het beperkte aantal opleidingsplaatsen is besloten om het selectie proces anders in te richten dan voorheen. Aanmelden is het gehele jaar mogelijk, echter hangt de periode waarin je je kunt aanmelden af van het moment waarop je ook daadwerkelijk beschikbaar bent om te starten met de opleiding.

De selectieprocedure wordt vanaf heden per klas gedaan. Bij de KLM Flight Academy zijn er op dit moment 3 startmomenten per jaar; april, augustus/september en november/december. Afhankelijk van het moment waarop je beschikbaar bent om te starten met de opleiding tot verkeersvlieger kun je je in de volgende perioden aanmelden:

–              Start april 2020: Deze klas zal gevuld worden met nog lopende selectie kandidaten. Aanmelden voor deze klas is dus helaas niet meer mogelijk.

–              Start augustus/september 2020: Aanmelden is mogelijk tot en met 31 januari 2020.

–              Start november/december 2020: Aanmelden is mogelijk vanaf 1 februari 2020 t/m 31 mei 2020.

Meer informatie over de selectieprocedure is te vinden op de aanmeldpagina: https://pilootworden.nl/meld-je-aan-bij-klm-flight-academy/


Klas 16-2 neemt diploma in ontvangst!

Vandaag was de officiële diploma-uitreiking van klas 16-2; een feestelijke dag voor zowel de studenten, familie, vrienden én de KLM Flight Academy!
Hoewel de meeste studenten inmiddels de hele wereld overvliegen bij KLM kwamen ze vandaag bijeen op ‘thuisbasis Eelde’ om hun diploma in ontvangst te nemen. Traditiegetrouw volgde er na het opspelden van de corsage een klassenfoto bij het oude lesvliegtuig van de RLS: de Saab Safir.

De KLM Flight Academy is trots op weer een afgestudeerde klas en wij wensen ze veilige vlieguren en alle goeds toe voor de toekomst!


Klas 19-2 van start!

Vandaag is klas 19-2 gestart op de KLM Flight Academy!
De klas van 20 studenten volgt deze week een introductie programma.
We heten alle studenten van harte welkom en wensen ze heel veel succes toe in hun opleiding!

 

 

 


KLM Flight Academy krijgt nieuwe simulator

De nieuwe simulator van het type FNPT-II MCC wordt geleverd en geproduceerd door het bedrijf Alsim. De nieuwe Alsim FNPT-II MCC biedt de mogelijkheid om twee verschillende type vliegtuigen te simuleren: de twin engine propeller en twin jets. De generieke simulator is ontworpen en geschikt om meerdere type trainingen op te volgen.

Naar verwachting kan de simulator vanaf september in gebruik worden genomen. Wij wensen de studenten alvast veel fijne vlieguren toe!

Meer informatie over de nieuwe simulator is te vinden op de website van Alsim: https://www.alsim.com/new-business/klm-flight-academy-opts-for-alsim-alx/