Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Aanmelden

Vliegen in het buitenland

Je leert hoe het vliegtuig in ongebruikelijke en ongewenste posities kan terechtkomen en hoe je dat corrigeert.

Na de theorie is het tijd om voor circa twintig weken naar het buitenland af te reizen. Voor veel van onze studenten is dit een onvergetelijke ervaring! Een KLM Flight Instructor is permanent aanwezig om je daar te begeleiden. Op het moment zijn wij op zoek naar een buitenlands trainingscentrum voor 2018. Hieronder een situatieschets van de huidige situatie. 

Het VFR-traject en het IFR-traject

Op het trainingscentrum volg je het zogenoemde Visual Flight Rules (VFR)-traject. Wat je hier leert? Vliegen op zicht. In deze fase vlieg je een kleine negentig uur op een eenmotorig vliegtuig (type Beechcraft Bonanza F33). Na vierentwintig uur is het tijd voor een bijzondere gebeurtenis. Jouw first solo. Geen instructeur meer naast je! Nadat je geland bent volgen een aantal tradities. Wat die inhouden, merk je vanzelf. Je sluit het hele traject af met een CPL-test. Een positief resultaat behaald? Gefeliciteerd, je mag de titel commercieel piloot dragen en krijgt jij jouw wing opgespeld. Na het VFR-traject volgt het Instrument Flight Rules (IFR)-traject: je vliegt nog eens vijftig uur in de Beechcraft Bonanza F33A. Daarbij gebruik en vertrouw je op de boordinstrumenten.

Upset recovery training

De Professional Pilot Upset Recovery-Training (PPURT) is een essentieel onderdeel van je pilotenopleiding bij ons. Het is één van de leukste en spannendste onderdelen van het eenmotorig vliegtraject. Je leert hoe het vliegtuig in ongebruikelijke en ongewenste posities kan terechtkomen en hoe je dat corrigeert. We maken gebruik van een aerobatics-vliegtuig, type GROB G-120A.

Verblijf buitenland

In het buitenland woon je met medestudenten op een campus. Wij regelen de vliegreis en huisvesting. Naast hard werken is deze trip de gelegenheid voor leuke uitstapjes.

  • Tijdens de Wing-uitreiking.
  • Studenten in actie.
  • Prachtig uitzicht!
  • IMG_8769